Polityka prywatności

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Administrator i dane kontaktowe administratora oraz Inspektora Ochrony Danych

Administratorem danych osobowych jest DF Finanse Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu, Aleja Śląska 1, 54-118 Wrocław.

Kontakt z administratorem jest możliwy za pośrednictwem adresu e-mail: biuro@dfinanse.pl lub pisemnie na w/w adres.

We wszystkich sprawach z zakresu ochrony danych osobowych może Pani/Pan kontaktować się drogą elektroniczną na adres e-mail: biuro@dfinanse.pl lub pisemnie.

  1. Cel przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania.

Administrator może przetwarzać Pani/Pana dane w celu:

  1. w celu przedstawienia oferty ubezpieczenia, w tym w celu oceny ryzyka ubezpieczeniowego – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c RODO ,
  2. w celu zawarcia oraz wykonania umowy ubezpieczenia – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
  3. w celu realizacji innych czynności ubezpieczeniowych i pośrednictwa ubezpieczeniowego, w tym kontaktu w sprawie ubezpieczenia oraz kontaktu w sprawie wznowienia polisy w kolejnych latach – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
  4. rozpatrzenia reklamacji, dochodzenia i obrony w razie zaistnienia wzajemnych roszczeń zgodnie z prawnie uzasadnionym interesem Spółki – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO,

Podanie danych osobowych jest konieczne do przygotowania oferty umowy ubezpieczenia oraz do dokonania oceny ryzyka ubezpieczeniowego – bez podania danych osobowych nie jest możliwe przygotowanie oferty umowy ubezpieczenia, ani zawarcie umowy ubezpieczenia.

Pana/Pani dane osobowe mogą być przetwarzane przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe, z którymi współpracuje agencja w celu przedstawienia oferty ubezpieczenia:

  1. PZU S.A.
  2. STU Ergo Hestia S.A.
  3. STU Na Życie Ergo Hestia S.A.
  4. Concordia Polska TUW S.A.
  5. TU Inter Polska S.A.
  6. TU Inter-Życie Polska S.A.
  7. Compensa TU na Życie S.A.
  8. TUnŻ Warta S.A.
  9. TUiR Warta S.A.
  10. AXA Ubezpieczenia TUiR S.A.
  11. LINK 4 S.A.
  12. MTU S.A.
  13. Generali Życie TU S.A.
  14. Generali TU S.A.
  1. Okres przechowywania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do momentu realizacji praw i obowiązków wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa oraz przedawnienia roszczeń.

Pani/Pana dane osobowe wynikające z zawarcia konkretnej umowy ubezpieczenia będą przetwarzane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy ubezpieczenia,

  1. Pani/Pana prawa

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

Dane osobowe mogą być ujawniane uprawnionym pracownikom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu Administratora. Podmioty którym powierzono przetwarzanie danych osobowych, należą w szczególności do kategorii dostawców, którzy świadczą takie usługi jak: obsługa informatyczna, obsługa administracyjna, księgowa. Dane osobowe nie będą przekazywane do podmiotów znajdujących się w państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG).

Dane osobowe nie są przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie są profilowane.

Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w Polsce – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  1. Wykorzystanie plików Cookies – tzw. „ciasteczek”

„Ciasteczka” to pliki tekstowe zapisywane przez przeglądarkę na dysku komputera Użytkownika, w celu przechowywania informacji służących do identyfikowania Użytkownika bądź zapamiętywania historii podejmowanych prze niego działań.

Serwis używa technologii, takich jak pliki cookie i podobnych służących do zbierania i przetwarzania danych osobowych oraz danych eksploatacyjnych w celu personalizowania udostępnianych treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach. Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. Twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie.

Korzystając z Serwisu, poprzez odpowiednie skonfigurowanie ustawień Twojej przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie Cookies i innych podobnych technologii zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas Cookies lub innych podobnych technologii, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki lub zrezygnować z korzystania z Serwisu.

„Ciasteczka” są wykorzystywane w celu:

  1. identyfikowania Użytkownika i poprawnego przypisywania mu danych historycznych, zebranych podczas poprzednich wizyt w Serwisie Administratora,
  2. aby lepiej dopasować treści i reklamy dostępne do oczekiwań i zainteresowań Użytkownika,
  3. by ułatwić Administratorowi lub reklamodawcom prezentowanie Użytkownikowi Internetu reklam dopasowanych do zainteresowań Użytkownika,
  4. optymalizacji korzystania z Serwisu,
  5. dostosowania Serwisu do potrzeb Użytkowników, oraz
  6. tworzenia statystyk oglądalności podstron Serwisu.

Rodzaje stosowanych plików cookie:

  1. Analityczne – służą zbieraniu danych na temat zachowania użytkownika na stronie internetowej (np. by móc rejestrować kliknięcia w banery reklamowe, dane na temat odwiedzanych podstron);
  2. Reklamowe – używane są przez Administratora w celach promocyjnych. Profile użytkowania utworzone za pomocą tych plików cookie (np. poprzez kliknięcie w banery reklamowe, czy odwiedzanie odpowiednich podstron) są wykorzystywane do wyświetlania reklam lub ofert dostosowanych do zainteresowań Użytkownika,
  3. Użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie na jego komputerze „Ciasteczek“ m.in. za pomocą ustawień przeglądarki.
  4. W sekcji Pomocy przeglądarek można znaleźć instrukcje jak wyłączyć zapisywanie przez przeglądarkę „Ciasteczek”.
  5. Używając Cookies w Serwisie nigdy nie identyfikujemy tożsamości Użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w Cookies. Dane eksploatacyjne (dane o zachowaniu Użytkowników) zbierane przy użyciu Cookies lub innych podobnych technologii mogą być także zestawiane z danymi demograficznymi (np. wiek, płeć, wielkość miejscowości) podanymi nam przez Użytkowników przy rejestracji do naszych usług. W takim każdym wypadku, zestawiane dane pozbawione są wszelkich oznaczeń identyfikujących Użytkownika (anonimizacja). Do realizacji celów wskazanych powyżej, Administrator może współpracować z partnerami biznesowymi, np. reklamodawcami, firmami badawczymi i dostawcami aplikacji, z zapewnieniem pełnej ochrony danych osobowych.
  1. Bezpieczeństwo

Połączenia związane z wypełnianiem formularza kontaktowego odbywają się za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.

Zaleca się jednak samodzielne zachowanie zasad bezpieczeństwa. W szczególności należy zachować w poufności informacje przekazywane i nie udostępniać ich innym osobom lub podmiotom.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis i Administratora. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

KUP POLISĘ